Geschiedenis

Geschiedenis C.V. ’t Vagevuur, Lepelstraat

 1962 – Heden

De carnavalsvereniging is opgericht vanuit buurtschap het Vagevuur. Het jaar nadat Stichting Karnaval Lepelstraat is opgericht, is er begonnen met het meedoen aan de optocht. In zijn oorsprong was dit altijd voor de kinderen. Maar men wilde meer en groter, tot het moment kwam dat er zo fanatiek gebouwen werd aan de wagen van het betreffende jaar, dat de deur waarlangs de wagen naar buiten zou moeten te klein was. Door de oprichter van de club, Geert Loos, werd dit eenvoudig opgelost, door met de voorhamer een gat in de muur te slaan. Na de carnaval heeft hij zijn kippenhok weer op fatsoen gebracht. En gezorgd dat alle volgende wagens naar buiten konden komen.

___________________________________________________________________ 

In het seizoen van 2001-2002 heeft Geert Loos ervoor gekozen om de voorzittershamer over te gaan dragen. Hetgeen een moeilijke opgave is, want na alle jaren dat Geert voorzitter is geweest, waarin alles goed geregeld was, is het lastig om in zijn voetsporen te treden. De club toentertijd heeft zijn vervanger gevonden in Ad Hack. Hij heeft de zware taak op zich genomen om in de voetsporen te treden, en de vereniging draaiende te houden. Uiteindelijk is dit de tweede voorzitter van de club sedert het ontstaan.

______________________________________________________________________ 

Aan het einde van het seizoen 2002-2003 werd de club verteld dat we van het huidige terrein, de werf van Geert Loos, zullen gaan verlaten in verband met de gezondheid van de eigenaar. Er was al besloten dat we samen met enkele andere clubs zouden gaan verhuizen naar industrie terrein de Oude Molen. Alleen de Gemeente had dit plan nog niet rond, hierdoor hebben we vele opties uitgeplozen, maar tijdens het touwtrekken van de SKL kwam de redding. Rene Ooms stelde zijn schuur beschikbaar voor het bouwen van de wagen voor het aankomende jaar. Vol goede moed zijn we de dag erop gaan verhuizen, en voor we het weten, waren we bezig aan de wagen voor dat seizoen.

 ________________________________________________________________________

Aan het begin van het seizoen 2005-2006 waren de koten aan de Oude Molen eindelijk klaar, en kregen we hiermee een vaste bouwlocatie, samen met Stichting Alterse Carnaval en B.C. de Waterstraot. Maar de nostalgie van het bouwen, in een oude schuur/loods missen we allen! Want bij Geert en Rene hebben we altijd mogen genieten van de locaties. Iets waar we ze op de dag van vandaag nog altijd zeer dankbaar voor zijn! Dit seizoen was het ook tijd om ons jubileum te vieren. Een mijlpaal, de op-1-na-oudste club uit Gemeente Bergen op Zoom, bestond 44 jaar. En dit is uiteraard uitbundig gevierd! Nu met grote sprongen richting de 55!

 ______________________________________________________________________

Vanaf dit seizoen zijn we ook begonnen met de site op te richten, hier bevind u zich nu. Hierdoor werd het makkelijker alles te digitaliseren en op te slaan op een overzichtelijke plek. Ook de geschiedenis van de club ging beter bij gehouden worden. Vandaar we vanaf het seizoen 2010-2011, elk seizoen een stukje bij te houden van dat jaar.

_____________________________________________________________________ 

Het seizoen 2010-2011 zal altijd in onze gedachte blijven. Dit door het noodlottige ongeval in het bouwkot van B.C. de Waterstraot. Hierbij is Wout Hagenaars om het leven gekomen op donderdagavond 10 februari. De man die altijd met hart en ziel verbonden was aan de club, is er niet meer. Door deze droevige gebeurtenis is dat jaar bij meerdere clubs de donateursavond afgelast. Dit jaar hebben we 3e in Lepelstraat, 3e in Halsteren en 3e in Bergen op Zoom gereden.

 __________________________________________________________________________

Seizoen 2011-2012 is ook weer tot een goed einde gebracht. Dit seizoen is er een ommezwaai gemaakt in de club, door de kunstenaar die we voor het ontwerp hebben aangetrokken, was zeer bedreven in de media. Wat resulteerde in veel media aandacht. Ook hebben we dit jaar onze eerste genodigdenmiddag mogen houden. Dit jaar hebben we 3e in Lepelstraat, 2e in Halsteren en 2e in Bergen op Zoom gereden. Ook in Bergen op Zoom hebben we de 1e ontwerpersprijs gehaald en de Mie d'n Oscar!

________________________________________________________________________

Seizoen 2012-2013 is ook weer afgelopen en we kunnen zeggen dat we een mooi resultaat gehaald hebben. Ook hebben we dit jaar de krachtmeting met de Bergse clubs gehad. We hebben dit jaar wel weer een geweldig seizoen gehad. Ook was dit jaar voor het eerst een platform opgezet voor de Ontwerpers, Tentoongespreid. Hier hebben wij ook gepresenteerd, en dit is een positieve ontwikkeling in de drukke tijd van de Carnaval. Zo krijg je het idee van de wagen veel meer mee!. Dit jaar hebben we in Lepelstraat de 2e prijs en de meest carnavaleske wagen, in Halsteren de 2e prijs en de prinsenprijs en in Bergen op Zoom de 5e prijs bij de A-categorie.

 _________________________________________________________________________

Seizoen 2013-2014 is ook weer afgelopen en we kunnen zeggen dat we een goed resultaat hebben behaald met de wagen van dit jaar. 'Ommel(e)s in de Raad(t)..!? De wagen van dit jaar was een wagen waar we een paar stappen voorwaarts hebben gemaakt in de beweging en de muziek om de wagen. Ook dit jaar een wagen gehad vol met kleine poppen, dit was zowel met het bouwen als met het opbouwen en passen een grote uitdaging. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in de volgende uitslagen: Lepelstraat de 2e prijs in de A-categorie, in Halsteren de 2e prijs in de A-categorie en in Bergen op Zoom de 5e prijs bij de A-categorie en de 5e ontwerpersprijs.

__________________________________________________________________________

Seizoen 2014-2015 is ook weer afgelopen en we kunnen zeggen dat we een goed resultaat hebben behaald met de wagen van dit jaar. 'n Dolle Bull! De wagen van dit jaar was een wagen waar we een paar stappen voorwaarts hebben gemaakt in de beweging en de muziek om de wagen. Dit jaar hadden we een wagen op de weg gezet, waar voornamelijk de uitdaging was om de stier echt aan te laten komen/denderen. Dit heeft wat denkwerk gekost, maar het resultaat was prachtig. Ook dit jaar veel meer op alternatieve materialen en details gelet. Zoals dakpannen van PVC buis enz. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in de volgende uitslagen: Lepelstraat de 2e prijs in de A-categorie en de meest Karnavaleske wagen, in Halsteren de 1e prijs in de A-categorie en de beker van de Kemissie Technies en in Bergen op Zoom de 3e prijs bij de A-categorie, de Ridderprijs en de 1e ontwerpersprijs.

_________________________________________________________________________

Seizoen 2015-2016 is ook weer afgelopen en we kunnen zeggen dat we een redelijk resultaat hebben behaald met de wagen van dit jaar. Cape Carnaval!  De wagen van dit jaar was een wagen waar we een paar stappen voorwaarts hebben gemaakt in de beweging, maar weer wat hebben laten liggen op de muziek rondom de wagen. Maar niet getreurd, we hebben een goed bouwseizoen gehad en zijn trots wat we op de weg hebben gezet! Ook de samenwerking met een nieuwe ontwerpster is goed bevallen. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in de volgende uitslagen: Lepelstraat de 2e prijs in de A-categorie, in Halsteren de 3e prijs in de A-categorie en de Prinsenprijs en in Bergen op Zoom de 4e prijs bij de A-categorie.

_________________________________________________________________________

Het seizoen 2016-2017 is al weer op volle toeren aan het draaien. En het belooft een mooi jaar te worden, want we vieren ons 55-jarig bestaan. De voorbereiding en voor de tekening zijn al weer begonnen en we gaan het aankomende seizoen weer met frisse starten halverwege augustus. En hopen dit jaar natuurlijk weer goed uit de verf te komen. Uiteraard gaan we proberen om weer een fantastische Carnavalswagen op de weg te zetten en hopen natuurlijk op een leutig seizoen en een leutig resultaat.!

 ______________________________________________________________________

Uiteraard hebben we dit jaar weer een open avond. Deze is zaterdagavond 18 Februari 2017.